Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll
Meny Stäng

Mer sundsvallshistoria

  • 21 december 2018 12:28
  • Publicerat av: Lena Nygren

Nu har databasen fyllts på med avskrifter av Drätselkammarens protokoll 1874-1885. Här hittar du många intressanta diskussioner och beslut som är en viktig del av Sundsvalls historia. I protokollen finns uppgifter om bland annat torghandel, kioskverksamhet, järnvägar, gasverk, renhållning och hamnverksamhet.

Du hittar protollen via arkivsök men om du är intresserad av ett särskilt ämne är det bättre att söka i dokumentsök och på så sätt få träffar i protokollen.

Avskrifterna är resultatet av ett projekt där frivilliga skriver av protokollen som sedan bearbetas och blir tillgängliga på Sundsvallsminnen. Kontakta Medelpadsarkiv om du intresserad av att vara med, se mer information om projektet via länken nedan.

Sök i Sundsvallsminnen

Läs mer:
Om Drätselkammaren, länk
Avskriftsprojektet, länk (under rubriken vill du göra något roligt)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *