Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll
Meny Stäng

Sök i Sundsvallsminnen

I Sundsvallsminnen kan du söka information och källmaterial om det historiska Sundsvallsområdet. Du kan söka på flera sätt, på webbsidor och i olika delar av databasen.

Sök på webbplatsen

När du söker i webbplatsen söker du endast i webbsidornas innehåll. Webbsidorna har olika teman och under varje tema finns det flera nivåer där du kan fördjupa dig inom olika ämnen. Här finns också länkar till artiklar, publikationer, fotografier och annat som finns i databasen.

Sök information och text

Sök i databasen

Databasen innehåller registeruppgifter och olika typer av dokument. Den består av fyra olika delar. Du kan bara att söka i en del åt gången. Ett tips är att söka i flera delar.

Arkiv och samlingar | Dokument | Personer | Juridiska personer

Frågor och svar om att söka i databasen

Varför hittar jag inte den person jag söker?
Svar:

Databasen innehåller ett begränsat antal människor som har levat i Sundsvall. Om du inte hittar den person du söker försök med söktipsen nedan eller kontakta Sundsvallsminnen.

  • De personuppgifter som finns i Sundsvallsminnen kommer till största delen från kyrkböckerna för Sundsvalls stad för åren 1803-1894. Den person du söker bör alltså ha varit folkbokförd i Sundsvalls församling för att finnas här.
  • Om du söker en sjöman i Sundsvalls sjömanshus förteckning så gäller den endast på- och avmönstrade sjömän mellan åren 1804-1932.
  • Personuppgifterna ur mantalslängder gäller endast år 1835.
  • Försök med olika stavningar av namnet.
  • Fyll inte i för många fält i sökformuläret.
Varför hittar jag inte det arkiv eller den samling som jag söker?
Svar:

Det kan finnas flera skäl till varför du inte hittar det arkiv eller den samling som du söker. Det vanligaste felet är dock att namnet inte är korrekt. Försök att bara söka på del av namn. Du kan söka på början av namn, slutet av namn och del av namn.

Databasen innehåller främst arkiv och samlingar som ägs eller förvaltas av Sundsvalls kommun, Föreningsarkivet Västernorrland och SCA Merlo arkiv. Det arkiv du söker kanske finns hos någon annan arkivinstitution. Använd gärna någon av Riksarkivets söktjänster när du inte hittar det du söker i Sundsvallsminnen.