Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll
Meny Stäng

Månadens bild, februari 2017

  • 1 februari 2017 00:05
  • Publicerat av: Lena Nygren

I drygt 60 år var Puckelbron gångtrafikanternas länk över Selångersån mellan Torggatan i söder och Malmskillnadsgatan på Norrmalm. Efter att brons föregångare, den så kallade ”Kamelryggen”, drogs med av vårfloden 1919 så fick Norrmalmsborna vänta i åtta år innan den nya stod klar 1927. Men den höga bågformade bron fick genast kritik för att den var hal och svårframkomlig vintertid, då den dock var ett populärt tillhåll för kälkåkande barn. 1980 fick gatukontoret nog av det ständiga sandandet, bron byggdes om och fick då en helt platt gångbana mellan brovalven. Men redan 1989 var det dock dags för en helt ny bro.  Bilden är tagen 1969, ungefär 20 år innan bron ersattes av den nuvarande, betydligt lägre, Puckelbron som fick sin plats ett kvarter längre västerut.

Fotograf: Norrlandsbild
Bildkälla: Sundsvalls museum

Kommentarer 1

  1. Patrik Ellefsson skriver:

    Hej!
    Jag skulle tro att det är min pappa, Ragge Ellefsson som tagit bilden. Många bilder i och omkring staden som det endast står ”Norrlandsbild” på är det han som är upphovsman till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *